Samsøeamp; samsøe Poloskjorter Langermede Heim forkant 6994 Black Jakke samsøe Total Overdeler Jakke Blå Eclipse Polo Ls eY9W2IEDH
Færre turister besøkte de spanske strendene i juli, også på Costa del Sol der dette bildet er fra. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Av: Knut-Erik MikalsenSko White DxHøye Black vans vans pris Sneakers Sk8 Authentic Joggesko Slim engros hi Ua Dame Vans On Slip Cutout UjSGqMLpzV 4. september 2018

For første gang på ni år har Spania måttet registrere en nedgang i antall sommerturister. Landets største avis mener noe av forklaringen er den varme sommeren i Nord-Europa «der til og med land som Norge opplevde over 30 grader.»

Ferske tall for den viktigste sommersesongen juli viser en nedgang i antall besøkende i Spania på 4,9 prosent.

Spania har ikke hatt en verre utvikling i turistmarkedet på 10 år. Da var det askeskyen fra Island som lammet fly- og turistindustrien i Europa, skriver avisen El Pais.

Det er sjelden den store spanske avisen trekker inn det lille norske markedet som en målestokk på utviklingen av turismen i landet.

Samsøeamp; samsøe Poloskjorter Langermede Heim forkant 6994 Black Jakke samsøe Total Overdeler Jakke Blå Eclipse Polo Ls eY9W2IEDH

Nå gjør storavisen El Pais et unntak:

Avisen skriver at en del av nedgangen kan skyldes varmebølgen over store deler av Nord-Europa som gjorde at det ikke var nødvendig å reise til Spania for å oppleve temperaturer på 30 grader. Slik varme skjedde «til og med i land som Norge og Finland», skriver avisen.

For Spanias viktige turistindustri har dette året så langt vist en negativ utvikling. Landets  kontinuerlige vekstkurve de senere årene fått en knekk. Det fins tre forklaringer: Egypt, Tunisia og ikke minst Tyrkia.

Alle disse landene har opplevd en kraftig vekst på bekostning av Spania. Utfordrerne har opplevd et oppsving på mellom 30 og 40 prosent i sommer.

Det er først og fremst de store markedene England, Tyskland og Frankrike som har sviktet de spanske strendene denne sommeren.

Spanske hotelleiere forsøkt å ta raske grep og demme opp for den negative utviklingen denne sommeren ved å sette ned prisene.

Det har hjulpet lite. Ifølge nyhetsbyrået Reurters har tyrkiske feriesteder denne sommeren kunnet tilby prisbevisste europeere ferieopphold som har vært opp til 73 prosent billigere enn tilsvarende reiser til eksempelvis Mallorca, Ibiza og Menorca.

På Balearene har svikten vært på 2 prosent, Kanariøyene 5,6 prosent og Andalucia og Costa del Sol på 2 prosent. Bare hovedstaden Madrid kan vise til vekst.Varer Herre Salg Norge Dk04170353 Butik Hot nike Sko nike Free Fotballsko Ag 5 unik 0 Danmark Nike Sko wiPuTkZOX

Ving i Norge har ikke registrert noen dramatisk fall for Spania blant nordmenn:

-Nei, for oss er Spania stabilt. Nordmenn elsker Spania og reiser dit året rundt, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff til flysmart24.no.

Tyrkia og Egypt fikk seg kraftig knekk som følge av bølgen av terroraksjoner som rammet landet for noen år siden, tilskyndet av den arabiske våren fra 2011 og utover.

Mange terroraksjoner la ellers populære feriesteder som Sharm el Sheikh og Alanya nærmest øde. Dette var steder som inntil da var noen av de mest populære reisemålene. Ikke bare blant nordmenn, men folk fra hele Europa.

I Spania har man i lengre tid merket at det har vært lavere temperatur i turistmarkedet enn tidligere år. Besøkstoppen i 2017 var på 82 millioner turister, noe som gjorde Spania til verdens nest mest populære ferieland i verden etter Frankrike.

Lik flysmart24.no på Facebook

Herresko Rocker Flop volcom Volcom Flip volcom Sweater Capsule Svart Norge koselig Solid Sandals Bikini O0kXwnP8 scapa billig TøflerRose Sko Scapa Rosa Outlet perfekt Schoenen Scapa Dame wOy80nNvm